Sa GAT-om do energije i blistave karijere u građevinarstvu
Jaka organizaciona struktura, odgovorni timovi i odlični odnosi sa dobavljačima osnove su poslovanja poznatog preduzeća iz Novog Sada
18 May, 2021 by
OROOK

Nakon skoro tri decenije od osnivanja, kompanija GAT može se pohvaliti izazito uspešnim razvojnim putem. Sa 400 zaposlenih, preko 140 vozila i više od 360 realizovanih projekata, ova firma sa poslovnim jedinicama u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Banjaluci ambiciozno grabi napred.

GAT zauzima jednu od vodećih pozicija u sferi građevinarstva, elektrike i mašinstva u regionu. Osnovne delatnosti preduzeća uključuju izvođenje elektromontažnih i građevinskih radova, trgovinu električnom opremom i materijalima i proizvodnju električne opreme. 

U zadovoljne partnere ove uspešne firme danas se ubrajaju Elektroprivreda Srbije, Železnice Srbije, NIS, Ministarstvo privrede RS, Banca Intesa i mnoge druge kompanije i institucije.

Savremena oprema, savesno postupanje i poslovanje u skladu sa standardima

Kompanija GAT se svojim rezultatima istakla kao pouzdan i stručan izvođač svih vrsta građevinskih radova. Lidersku poziciju u građevinarstvu obezbedili su i odgovornim postupanjem i savesnim poslovanjem, završavanjem projekata u zadatim rokovima, kao i stručnošću zaposlenih i upotrebom najsavremenijih materijala i industrijske mehanizacije.

Za obavljanje poslovnih delatnosti GAT koristi sopstveni poslovni i skladišni prostor, a poseduje i vozni park sa više od 140 teretnih i putničkih vozila. Uz to, GAT radove izvodi sa 20 spostvenih građevinskih mašina, dok uz elektro, mašinsku i bravarsku radionicu poseduje i najsavremeniji hardver i softver.

 

 
 

Kompanija GAT posebnu pažnju posvećuje kvalitetu, što najbolje potvrđuje i sertifikat ISO 9001, dobijen za oblasti bezbednost, zdravlje i zaštita na radu, zaštita životne sredine, bezbednost informacija i energetski menadžment.

Čelnici kompanije posebno su ponosni na odlične odnose sa dobavljačima koji se nalaze u vrhu svetskih i domaćih proizvođača elektroopreme i elektromaterijala (Schneider Electric, OEZ, Siemens, Toshiba, General Electric, Philips, ETI, Fabrika Kablova Zaječar, Končar i mnogi drugi).

Sektori, ekspertiza i usluge

Elektro, građevinski i mašinski sektor kompanije GAT predstavljaju najbolje primere mogućnosti, dometa i poslovnih kapaciteta ove organizacije.

Elektro sektor odgovoran je za pružanje celovitih rešenja u oblasti snabdevanja električnom energijom i do sada je učestvovao na realizaciji više od stotine projekata. U saradnji sa ostalim sektorima kompanije, elektro sektor spreman je da ponudi rešenja i usluge u oblastima proizvodnje razvodnih postrojenja, trafostanica, dalekovoda i nadzemnih mreža, podzemnih vodova i mernih mesta i priključaka. 

Delatnosti građevinskog sektora danas su u prvom redu izvođenje građevinskih i građevinsko-zanatskih radova, kao i elektro i mašinskih instalacija i instalacija vodovoda i kanalizacije u stambenim, poslovnim i industrijskim objektima. Oblasti poslovanja koje se u ovom sektoru posebno izdvajaju su izgradnja, rekonstrukcija i rad na industrijskim objektima.

 
 

Mašinski sektor kompanije odlikuju pouzdani i kvalitetni sistemi i mehanizacija za izradu različitih vrsta radova. Cinkovanje metalnih površina sa projektovanjem, izradom i montažom čeličnih konstrukcija za objekte svih namena predstavljaju osnovne delatnosti mašinskog sektora.

Prodaja i distrubucija opreme predstavlja najstariju delatnost kompanije GAT, znatno obogaćenu tokom decenija postojanja firme. Sa širenjem prodajne mreže i asortimana, uvedene su i usluge ugradnje, puštanja u rad i održavanja opreme.

GAT iz godine u godinu proširuje poslovne aktivnosti, a danas kontinuirano pruža kvalitetne usluge izgradnje kompletnih objekata po principu ‚‚klјuč u ruke”, sa integrisanim elektro, građevinski i mašinski radovi. Na ovaj način, kompanija je u stanju da za svoje klijente obezbei sve od idejnog rešenja do puštanja objekta u rad.

U skorijoj prošlosti kompanija je započela i širenje svog delovanja na oblasti automatizacije i upravljanja industrijskim procesima.

Za širenje GAT tima najzaslužniji su ulaganje u zaposlene i razvijena organizaciona struktura

Sa neprestanim razvojem kompanije, proširivanjem delatnosti i povećanjem obima posla, u kompaniji GAT se često javlja potreba za proširenjem kadrova različitih profila.Kompanija obezbeđuje podršku svim zaposlenima i rado ulaže u njihov razvoj i unapređenje profesionalnih znanja i veština. Osim visokoobrazovanog kadra, GAT zapošljava i veliki broj kvalifikovanih izvršilaca oblastima elektromontaže i elektroinstalacija, kao i iskusne tehničare, varioce, bravare, zidare, tesare, stolare, keramičare.

Stručnost, posvećenost i entuzijazam, kako iz kompanije naglašavaju, osnovne su osobine svakog zaposlenog u GAT-u.

Izazovni projekti predstavljaju ponos GAT tima

Broj projekata u čijoj je realizaciji učestvovala kompanija GAT raste iz meseca u mesec. Samo neki od najvažnijih, koje iz kompanije posebno izdvajaju, predstavljaju izgradnja studentskog doma Evropa kolegijum u Novom Sadu i rekonstrukcije Doma zdravlja u Nišu, Galerije Matice srpske u Novom Sadu i zgrade srednje elektrotehničke škole Mihajlo Pupin u Novom Sadu.


Rekonstruisano zdanje Galerije Matice srpske (izvor: galerijamaticesrpske.rs)


Nakon dostavljanja najbolje ponude na tenderu za izgradnju novog stadiona Dubočica u Leskovcu, sa kompanijom GAT sklopljen je ugovor o izvođenju najavljenih radova. Radovi na objektu po planu će biti izvedeni u tri faze. Izgradnja stadiona sa parkingom biće prva od njih, a slediće je podizanje sportskog objekta uslužnog karaktera i izgradnja sportskog objekta sa pratećim administrativnim i edukativnim sadržajem.

OROOK
18 May, 2021
Share this post
Archive